به گزارش مرکز خبر حوزه، معظمله شب گذشته در دیدار اعضای مجمع عمومی انجمن قرآن پژوهی حوزه علمیه قم با اشاره به آیه 9 سوره مبارکه حجر، که به حفظ قرآن کریم تأکید میکند، اظهار داشتند: در این آیه از قرآن کریم، با هفت عبارت صریح یا شبه آن تأکید شده است که خداوند حافظ قرآن است.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی افزودند: بسیاری، این آیه را تنها در عدم تحریف قرآن معرفی میکنند؛ اما مسئله، تنها عدم تحریف نیست. بلکه ممکن است آسیبهایی به این کتاب آسمانی وارد شود، مانند شبههافکنی برخی که میخواهند قرآن را در نظرها کوچک و حتی محو کنند؛ همچنین عمل نکردن پیروان قرآن به قرآن نیز آسیب دیگری است؛ البته خداوند این کتاب الهی را از آن آسیبها نیز حفظ میکند.
ایشان درباره شیوههای حفظ و حراست قرآن کریم از آسیبها، گفتند: راه نخست، امدادهای غیبی الهی است. خداوند، بدون اینکه ماهم دخالتی داشته باشیم، خود از این کتاب حفاظت میکند. نوع دیگر حفاظت از قرآن، اعتراف دیگران درباره این کتاب آسمانی است؛ به طوری که که غیر مسلمانان درباره قرآن داشتهاند، به اندازهای است که موجب توجه همگان و در نتیجه حفظ آن میشود.
این مرجع تقلید، دشمنی دشمنان در این عرصه را از دیگر راههای حفظ قرآن دانستند و گفتند: نوشتن کتاب آیات شیطانی کار بسیار زشتی بود، ولی زمانی که امام(ره) آن فتوا را دادند، این مسئله در سراسر جهان مطرح شد، در آن سال در آمریکا و دیگر کشورها، قرآن، به عنوان پرفروشترین کتاب مطرح شد و به واسطه این دشمنی، عده زیادی با این کتاب آسمانی آشنا شدند و مطمئناً آثار مثبت فراوانی هم بر جای گذاشت.
ایشان افزودند: اقدام دیگر در این عرصه، اقدام زشت آتش زدن قرآن بود که به خاطر همین مسئله، توجه بسیاری از مردم جهان نسبت به قرآن بیشتر شد.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی، فعالیت قرآن پژوهان و کسانی که با احساس وظیفه برای حفظ قرآن جانفشانی میکنند را اقدام دیگری در راستای حفظ قرآن دانسته و گفتند: عدهای وارد این عرصه میشوند و در این راه، شبهات را پاسخ میدهند و با ترجمه قرآن، آموزههای آن را نشر میدهند، اگر بحثهایی پیرامون قرآن مطرح شود، به صورت کارشناسانه به آن پاسخ میدهند و...؛ تمامی این مسائل، گامی در راستای حفظ قرآن کریم است.
ایشان ادامه دادند: راه دیگر حفظ قرآن، اکتشافات علمی است که موجب میشود روز به روز، منزلت قرآن در جهان آشکارتر شود و موجب حفظ این کتاب الهی گردد.
ایشان در ادامه به فعالیتهای ارزنده صورت گرفته از سوی حوزه در عرصه قرآن اشاره کرده و گفتند: زمانی، قرآن در حوزه تا حدی مهجور بود، اما به برکت انقلاب، قرآن در همه جا مطرح شد. حوزه هم فعالیتهای ارزشمندی همچون ترجمه، پژوهش و... انجام داده است، ولی باید بدانیم که هنوز هم غربت قرآن در حوزه تمام نشده است؛ بنابراین باید روزی فرا برسد که قرآن حرف اول را در حوزه، بزند و امید است آن روز نزدیک باشد.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود در ارائه پیشنهادهایی به اعضای انجمن قرآنپژوهی حوزه، اظهار داشتند: جلسات این انجمن باید هر ماه به صورت عمومی برگزار شود. در غیر این صورت، ممکن است کارهای تکراری صورت گیرد، همچنین ارتباط داشتن اعضا با هم، برکات زیادی دارد.
معظمله با پیشنهاد انتشار نشریه قرآن پژوهی؛ گفتند: چنین اقدامی، هم اعضای انجمن را با یکدیگر مرتبط میسازد و هم اینکه آثار انجمن را در اختیار همگان قرار میدهد و موجب جاودانه ماندن آثار قرآن پژوهی میشود.
این مرجع تقلید، مقابله انجمن قرآن پژوهشی حوزه با انحرافات عرصه قرآنی را ضروری دانستند و گفتند: قرائات تازه، تفسیر به رأی، و...، آسیبهایی هستند که باید جلوی آنها ایستاد و از توسعه آن جلوگیری کرد.
ایشان همچنین به برخی انحرافات در فعالیتهای قرآنی، از جمله حفظ قرآن اشاره کرده و گفتند: باید مراقب بود که خدای ناکرده حافظان قرآن از مسیر منحرف نشوند . الآن در برخی جاها میخواهند حفظ قرآن به صورت هنر باشد. سوره را از اول به آخر، از آخر به اول، از وسط به آخر و... حفظ می کنند این شیوه در میان برخی حافظان وجود دارد؛ در حالی که باید بدانیم که قرائت و حفظ قرآن، مقدمهای برای فهم قرآن و فهم قرآن مقدمهای برای عمل به آن و عمل به قرآن نیز مقدمهای برای نشر آموزههای آن است.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی خطاب به اعضای انجمن قرآن پژوهی حوزه خاطرنشان کردند: شما باید کاری کنید که قرآن در دانشگاهها، دبیرستانها و همه مراکز علمی نفوذ کند. وزیر آموزش و پرورش در دیداری که با من داشت، گفت که برنامههای مفصلی در این عرصه دارند. باید با آنها دراین عرصه همکاری کنید تا فعالیتهای آنها به انحراف نرود.
ایشان اضافه کردند: همچنین، برخی از روزنامه و نشریات، حاضرند صفحاتی را در اختیار کارهای قرآنی قرار دهند. اینها فرصتی است که در عرصه نشر آموزههای قرآن میتوان از آن بهره برد.
معظمله در پایان خطاب به اعضای انجمن قرآنپژوهی حوزه گفتند: بنده از زمانی که کارهای قرآنی را به صورت جدی شروع کردم، برکات آن را در زندگی خود حس کردم و الان نیز در عرصه قرآن پژوهی در خدمت شما هستم.